Sideborde eller indskudsborde? Her er 6 ting du skal overveje inden du vælger bordtype til stuen

Er du i tvivl om, hvilket slags bord du skal have i din stue? Det kan være svært at vælge den rigtige type bord til stuen i dag. Der findes rigtig mange forskellige slags borde, som alle har sine egne fordele og ulemper. Det kan derfor gøre hele processen meget svær. 

Det er derfor en rigtig god ide, at du bruger godt med tid på at tænke over, hvad du gerne vil med din stue. Det kommer også an på, hvilket slags bord, som du godt kan lide og kunne tænke at have i din stue. Derudover skal du også tænke på størrelsen og hvorhenne dit bord skal bruges.

Et sidebord er ikke blot til pynt

Et sidebord er en meget populær bordtype at have i sin stue. Med et flot sidebord kan du være helt sikker på, at din indretning kommer til at virke komplet og flot at kigge på. Et sidebord er et lille bord, som kan stå ved siden af din sofa eller en lækker stol. 

De bruges ofte til pynt, hvor man kan have forskellige ting på. Det kan blandt andet være lysestager eller andre dekorative ting. Et sidebord er altså med til at give din stue liv.

Du kan dog også fint bruge et sidebord til meget mere end blot pynt. De kan også være super praktiske i din hverdag. 

Det er også en stor fordel, at bordene er små og derfor nemme at rykke rundt med. Du kan altså hurtigt og nemt ændre din indretning i stuen eller blot flytte bordet til et praktisk sted, hvis der kommer gæster.

Du kan også nemt og hurtigt ændre udseendet på dit sidebord. Det tager ikke lang tid at male eller bruge lak på, da det ikke er særlig stort. Du skal derfor ikke være nervøs for, at dit sidebord går hurtigt af mode.

Sådan vælger du det rigtige sidebord

Når det kommer til at vælge det rigtige sidebord til din stue, så er der en række faktorer, som spiller ind i forhold til, hvilket bord du skal vælge. 

Du kan nemlig finde mange forskellige slags sideborde, så det kan godt være svært at finde det perfekte bord til din stue. 

Du skal tænke over formerne på bordene, størrelserne på bordene og typen af materiale. Det er alle sammen ting, som er vigtige at overveje, da det ofte kan være de ting, som bestemmer, om dit bord passer ind hos dig.

Du skal dog også tænke over småpraktiske ting såsom, om bordet kommer med eller uden opbevaring. Hvis din stue ikke er særlig stor, så vil det måske være rart at have en lille skuffe i bordet, hvor der kan være plads til småting, som ellers blot vil ligge og flyde i stuen.

Hvis du skal bruge dit sidebord som en forlængelse af et sofabord, hvis du får gæster. Så er det en god ide at vælge et sidebord, der har samme højde som dit sofabord. Hvis ikke de er samme højde, så vil det blive træls at sidde og spise ved. 

Størrelsen på din stue

Størrelsen på din stue spiller en rigtig stor rolle i, hvilken bordtype, som du skal have i stuen. Hvis du har meget plads, så har du god mulighed for at have et stort og flot sofabord, hvor der er plads til et lille sidebord også.

Hvis din stue derimod ikke er nær så stor, eller du blot gerne vil spare en masse plads for at have godt med luft og bevægelighed i din stue, så kan et indskudsbord være en løsning. 

Et indskudbord er et smart bord, hvor man kan samle det sammen, sådan det ikke fylder nær så meget. 

Indskudsborde er smarte og flotte

Det er også rigtig populært at have indskudsborde i sin stue. De er rigtig populære på grund af deres flotte designs. 

De er også meget alsidige. Det er de, fordi et indskudsbord er flere små sofaborde i forskellige størrelser. Det gør, at de kan stå under hinanden, og derved fylder de ikke særlig meget. 

Det gør også, at du kan placere dem forskellige steder i stuen. De behøver altså ikke stå sammen, hvilket er en god ting at have, hvis du gerne vil have den frihed, som det giver, at du kan flytte dem rundt, som du vil.

De er altså meget praktiske, da de kan flyttes rundt og bruges alt efter ens behov. De er dog stadigvæk rigtig flotte. Selvom de står under hinanden, så er de designet til stadigvæk at være flotte, når de er foldet sammen og ikke fylder så meget.

Sidebord eller indskudsbord?

Der er altså fordele og ulemper ved begge slags borde. Det handler derfor om, at du selv bruger noget tid på at tænke over, hvad du har brug for. 

Det er vigtigt, at det ikke er en beslutning, som du forhaster. Det vil spare dig en masse tid og penge, hvis du bruger godt med tid til at overveje ovenstående, inden du beslutter dig for hvilken bordtype, som du gerne vil have i din stue.

Menu
Top