Skal du indrette stuen? Her er 3 typer af borde du skal tage stilling til

Når det kommer til at indrette stuen, så bliver man også på et eller andet tidspunkt nødt til at tage stilling til nogle forskellige slags borde. Bordene i stuen har nemlig først og fremmest praktiske funktioner i og med, at der eksempelvis kan være brug for et bord, som tv'et kan stå på eller et bord til opbevaring af forskellige ting.

Men bordene kan også fungere som rigtig fine indretningsdetaljer, så derfor er det også vigtigt at vælge de helt rigtige. Herunder bliver du introduceret til 3 typer borde, som du bliver nødt til at tage stilling til, når du indretter stuen.

Indskudsborde: Bordet med bange funktioner

Et bord, som man måske ikke ligefrem vil kalde et traditionelt bord til stuen, men som faktisk er at se i rigtig mange moderne hjem, er selvfølgelig indskudsbordet. Det er et bord, som ikke bare består af en enkelt firkant, men som derimod består af flere dele - ofte tre dele i forskellige størrelser, som så kan sættes sammen på forskellige måder.

Ofte vælger man på en eller anden måde at have indskudsbordene stående sammen, da det giver en spændende effekt, da der netop opereres med forskellige størrelser. Men man kan også sagtens vælge at dele indskudsbordene op, så de står placeret rundt omkring i stuen - det kan i hvert fald også bidrage fint til den røde tråd, hvis den samme type bord i forskellige størrelser står placeret rundt omkring. Her kan du se eksempler på indskudsborde og sofabordssæt med mere.

Sofaborde

En anden type bord, som man bare heller ikke kan komme udenom, når man er i gang med at indrette sin stue, er selvfølgelig sofabordet. De fleste har nemlig en eller flere sofaer til at stå i stuen, og for de fleste vil det også næsten føles lidt tomt, hvis der så ikke er et dertilhørende sofabordet.

Så sofabordet er altså med til at udfylde denne "tomhed" foran sofaen, men derudover så kan man jo også bruge sofabordet til mange forskellige ting. Man kan smække benene op på det, når man rigtig skal slappe af til noget godt i fjernsynet. Men sofabordet kan også vise sig at være meget nyttigt, når man skal spille brætspil i sofaen, ellers hvis man bare har brug for en overflade at stille kaffekoppen og sine snacks på.

Så at udvælge er rigtig godt sofabord, der har den rette størrelse, og som passer ind i stilen i stuen, er rigtig vigtigt. Og heldigvis er der i dag uendelige muligheder for at finde et smart sofabord, så det er bare med at komme i gang med at lede - f.eks. kan du kigge på https://boboonline.dk/shop/7-sofaborde/ og se de mange forskellige sofaborde de har hos BoboOnline.

Tv borde

Det er nu engang også en ting, at de fleste mennesker har et tv i deres stue, og i mange tilfælde vil det derfor være helt uundværligt med et tv bord. Det, som man desuden kan nævne om tv bordet, er, at der jo ikke nødvendigvis behøver at stå et tv på det, så i nogle hjem vil det måske have en visuel effekt frem for en reel praktisk funktion.

Men med tv bordet kan man også tænke over lidt forskellige ting. Hvis man godt kan lide at køre den simple stil, så skal man måske bare vælge et helt almindeligt og simpelt bord, hvor der blot er plads til et tv - og eventuelt også en lille vase eller lignende dekoration.

Men der er også mange, der eksempelvis har dvd'er eller lignende, og hvis det er tilfældet, så vil det være helt genialt at vælge et tv bord, hvor der er indbygget plads til noge dvd'er. Det kan også skabe et hyggeligt område omkring fjernsynet, og derfor er tv bordet også vigtigt.

Mange forskellige borde - der skal være en rød tråd

Du er altså nu blevet bekendt med en masse forskellige borde, som man kan vælge at indrette med i sin stue, og ret ofte så vælger man faktisk flere af disse borde, da de både pynter fint og naturligvis også har nogle praktiske funktioner i forhold til, hvordan stuen fungerer.

Så når man netop har en masse forskellige borde, som umiddelbart ser lidt forskellige ud, selvom de alle er borde, så er det en ret god ide, at man på en eller anden måde sørger for at skabe en rød tråd mellem bordene, så det hele ser smart og ikke-tilfældigt ud.

Det kan man eksempelvis gøre ved at vælge de forskellige slags borde fra det samme mærke, da der helt naturlig vil være en sammenhæng mellem dem på den måde. Man kan også sørge for blot at vælge nogle borde, der er lavet i de samme materialer eller toner. Og endelig, hvis man har en god sans for at sammensætte forskellige møbler og ting i hjemmet, kan man også eksperimentere med borde til stuen, der umiddelbart giver helt forskellige udtryk, men som alligevel spiller rigtig godt sammen.

Menu
Top